دسته‌بندی نشده

معرفی انواع کیت هواپیمای مدل

انواع کیت هواپیما مدل

تمام کارخانه‌ها و تولید کننده‌های هواپیمای مدل، محصولات خود را در قالب کیت به بازار ارئه می‌کنند. در واقع یک کیت به معنای یک پکیج از یک محصول می‌باشد که معمولا شامل بخش ها و قطعات مختلف است که در یک بسته قرار داده شده. هواپیماهای مدل نیز عمدتا به صورت کیت ارئه می‌شوند و این کیت ها در اشکال و انواع مختلف با توجه به نیاز کاربر تولید می‌شوند. پس برای تهیه یک هواپیمای مدل لازم است ابتدا با انواع و مشخصات هر یک از آن‌ها آشنا شد.

انواع کیت هواپیمای مدل چیست؟

کیت‌ هواپیمای مدل با توجه به قطعات داخل آن و سهولت و نوع مونتاژ به انواع ARF، RTF، BNF، PNP و Short kit یا کیت‌های ساخت تقسیم بندی می‌شوند. هر یک از انواع کیت مزایای ویژه خود را داشته و از نظر هزینه نیز متفاوت می باشند. در ادامه هر یک از انواع کیت به طور مجزا مورد بررسی قرار داده شده است.

منظور از شورت کیت یا کیت ساخت هواپیمای مدل چیست؟

در تمام انوع کیت‌های هواپیمای مدل، بدنه هواپیما یا به طور کامل و آماده و یا تقریبا آماده توسط کارخانه ساخته و ارائه می‌شود و برای تهیه آن‌ها نیازی به تجربه و مهارت ساخت مدل نمی باشد. در این بین، شورت کیت ها یا کیت های ساخت مدل، همانطور که از اسم آن مشخص است، قطعات چوبی برش خورده به وسیله دایکات، فرز CNC و یا لیزرکات می‌باشد که به همراه نقشه ساخت و در بعضی موارد به همراه لوازم جانبی پرواز مانند چرخ و لندینگ گیر، لولا و شیپوری، لینکیج فرامین و انواع اتصالات مورد نیاز و در موارد خاص همراه با کاور ارائه می‌شوند. تنوع در شورت کیت‌ها بسیار بیشتر از انواع دیگر کیت بوده که در کشور ما نیز خوشبختانه مجموعه دریمی فلای اقدام به تولید این انوع کیت‌ها در انواع کلاس‌های مختلف نموده است. از جمله مزیت استفاده از شورت کیت، لذت ساخت مدل و شخصی سازی آن طبق سلیقه خود و امکان تعمیر جزئی و اساسی به کمک نقشه ساخت آن می‌باشد. همینطور به دلیل عدم ساخت توسط تولیدکننده، قیمت این کیت ها بسیار مناسب بوده و ابعاد بسته بندی آنها نیز کوچکتر می‌باشد که این امر نیز به کاهش هزینه های ارسال آن کمک می کند. چنانچه قصد دارید ساخت هواپیمای مدل را فرا بگیرید می‌توانید در دوره آموزشی ساخت هواپیما شرکت کنید و یا اگر مهارت و تجربه ساخت مدل را داشته و می‌خواهید هواپیمای مورد نظرتان را خودتان بسازید، بهترین گزینه استفاده از انواع شورت کیت و کیت‌های ساخت مدل می‌باشد.


Micro-stick-rc-plane
نمونه ای از کیت ساخت هواپیمای مدل، محصول دریمی فلای

کیت های RTF یا آماده پرواز

کیت‌های آماده پرواز یا Ready To Fly به کیت‌هایی گفته می‌شود که بدنه به طور کامل ساخته و نیاز به ساخت یا مونتاژ با چسب ندارد. معمولا مدل‌های مبتدی و یا نیمه حرفه ای به این صورت ارائه می‌شوند. در این کیت‌ها، معمولا اتصالات بال و دم یا به صورت پیچ و مهره و یا آهنربایی بوده و در مدل‌های کوچک معمولا کل بدنه یک پارچه و بدون نیاز به اتصال می‌باشد. در این کیت‌ها تمام لوازم مورد نیاز برای پرواز مانند موتور و ملخ، سروو، اسپیدکنترل، گیرنده و غیره نصب و آماده استفاده می‌باشد. رادیو و باتری و در بیشتر موارد شارژر نیز در کیت قرار دارد. مشخصا این نوع کیت به جهت سهولت در استفاده بسیار مناسب بوده و امروزه در انواع گسترده ای تولید می شوند اما هزینه آن‌ها نسبتا بالا بوده و درصورت خرابی به راحتی قابل تعمیر نمی‌باشند.

کیت های ARF یا نیمه آماده

بیشتر کارخانه‌های حرفه ای مدل، تولیدات خود را در قالب کیت های Almost Ready To Fly یا نیمه آماده ارائه می‌کنند. دلیل این امر این است که در دنیای حرفه ای، مدلر‌ها سلیقه‌های متفاوتی دارند و هر یک لوازم و تجهیزات باب سلیقه خود را برای مدل انتخاب می‌کنند، در نتیجه کارخانجات صرفا بدنه ی هواپیما را به صورت ساخته شده و کاور شده تولید می‌کنند و کاربر پس از خرید این مدل‌ها، نیاز دارد که ابتدا قطعات اصلی بال و بدنه را طبق دفترچه راهنما با چسب به هم متصل کرده و سپس سایر قطعات مانند لندینگ گیر ها، کابین یا کانوپی خلبان، کال موتور و یا موارد از این دست که در معمولا در کیت قرار دارد را متصل کرده و نهایتا موتور و تجهیزات پروازی خود را نصب کند. قیمت این نوع کیت با توجه به نوع مدل، متریال، ابعاد و شرکت سازنده آن متفاوت بوده اما به لحاظ اقتصادی مناسب تر از توع آماده پرواز می‌باشد. از نظر خدمات پس از فروش نیز این مدل ها به جهت در دسترس نبود نقشه ی ساخت و قطعات یدکی قابل تعمیر اساسی نیستند و صرفا می توان به صورت جزئی مورد ترمیم قرار داد.

کیت های BNF

این نوع کیت که به نام Bind And Fly شناخته می‌شوند به کیت‌هایی می‌گویند که برای پرواز آن، تنها نیاز به رادیوکنترل و رسیور می‌باشد و سایر موارد درون کیت و به صورت آماده قرار داده شده است. مزیت این نوع کیت در عدم محدودیت در انتخاب رادیوکنترل می‌باشد. البته در روی بسته حداقل مشخصات رادیوکنترل مورد نیاز ذکر می‌شود و باید رادیو و رسیوری با همان مشخصات تهیه و نصب کرد.

کیت های PNP

کیت‌های پی ان پی یا Plug And Play مشابه کیت‌های BNF بوده با این تفاوت که در این نوع کیت شما علاوه بر رادیو و رسیور، باتری را نیز خودتان باید تهیه و نصب کنید. طبیعتا شارژر مناسب باتری نیز مورد نیاز خواهد بود که می توانید از انواع شارژر‌های چندکاره برای پرواز مدل خود استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *